stip1
stip4

Kennisplatform over

Technologie in Zorg & welzijN

johan_elbers

18 maart 2021

10:55

- 11:35

Johan Elbers

Van inspiratie naar daadkracht

Bijbehorende opdracht

Opdracht:

Neem je opa of oma eens in gedachten. Stel ze eens de volgende twee vragen: Wat zou je morgen echt anders willen? en Waar droom je nog van? Wie weet kunnen we samen iets voor ze bedenken.

Vier jaar geleden zijn we binnen ’s Heeren Loo in de regio Apeldoorn begonnen met “Innovatie”. We zijn gestart met het stellen van drie simpele vragen aan cliënten, verwanten, medewerkers en gedragswetenschappers. “Waar loop je tegenaan tijdens een dag?, Wat wil je morgen echt anders? En Waar droom je van?”.
Dit leverde heel veel informatie op, vervolgens is de informatie geanalyseerd en met de uitkomsten zijn we gewoon aan de slag gegaan. Het uitgangspunt dat hierbij gehanteerd wordt, is de individuele cliëntvraag.
De werkwijze is gebaseerd op drie fasen: dialoogfase, co-creatiefase & ontwikkel, test en borgingsfase. Ik neem de luisteraars mee d.m.v. een aantal persoonlijk cliëntvragen en de wijze waarop we bij deze vragen de drie fasen hebben doorlopen. Mijn ervaring is dat de eerste twee fasen altijd wel te doen zijn, maar dat stagnatie rondom innovaties plaats vindt bij de derde fase. Hier gaat het dan om doorzettingsvermogen, het maken van keuzes, brede samenwerking, financiering, tijdsinvestering en meer. Tevens neem ik jullie mee in de ontwikkeling die we doorgemaakt hebben tijdens de afgelopen jaren, de lessen die we geleerd hebben en de plannen die we hebben voor de toekomst (het next level). Ik doe dit alles aan de hand van verhalen, foto’s en filmpjes.

 

 

Categorie: |

Maak een account aan

Om deze inhoud te kunnen bekijken heb je een account nodig. Maak hieronder een account aan als je dat nog niet gedaan hebt of login aan de rechterkant als je al een account hebt.

Inloggen

Waarom partner worden?

Door samen met de andere partners het Kennisfestival mogelijk te maken zorg je voor het vergroten van de kennis over de kansen en mogelijkheden die technologie biedt in zorg en welzijn voor professionals als studenten. Door kennis te vergroten wordt bijgedragen aan de bewustwording, acceptatie en adoptie van technologie.

En belangrijk! Alleen partners blijven toegang houden tot het leerplatform wat na het Technologie, Zorg en Welzijn festival op 18 maart blijft bestaan. Zodat ze alle opnames van sessie terug kunnen kijken, gebruik kunnen blijven maken van andere materialen op de site en zo het platform kunnen inzetten in hun opleidings- en ontwikkeltrajecten voor studenten en zorgprofessionals.

Wil je ook partner worden om zo te helpen om kennis te vergroten en zo bij te dragen aan de bewustwording, acceptatie en adoptie van technologie? En toegang te krijgen tot het leerplatform na 18 maart? Neem even contact op met Miranda Pol om de mogelijkheden te verkennen m.pol@tza.nu