stip1
stip4

Kennisplatform over

Technologie in Zorg & welzijN

Aline_Poolen-1

18 maart 2021

14:55

- 15:35

Aline Poolen

Digitaal is het nieuwe normaal in zorg en welzijn

Bijbehorende opdracht

Opdracht:

Zorgprofessionals: Denk eens na over hoe je de mensen die aan jou zijn toevertrouwd, kunt ondersteunen om zo zelfredzaam mogelijk te worden? In welke situaties zouden hulpmiddelen (zorgtechnologie) kunnen worden ingezet? Heb je collega’s, kennisdragers, digicoaches die je kunt bellen om met je mee te denken? Hoe weet je wat er allemaal is en wanneer je dat toe kunt passen? Hoe kan je aan die middelen komen? Wie kan jou daarbij helpen? Wat heb je nodig als professional om daadwerkelijk hulpmiddelen in te zetten? Praat er over in je team, in je organisatie.

Studenten en docenten: denk met elkaar na en help elkaar om structureel digitalisering en de inzet van technologie (hulpmiddelen) een integraal onderdeel te laten zijn van alle lessen, colleges, werkopdrachten etc. Alleen zó houden we zorg en welzijn in de toekomst kwalitatief goed, toegankelijk en betaalbaar als samenleving.

Graag neem ik jullie mee in begrijpelijke taal waarom zorgtechnologie, digitalisering, e-health en innovatie nodig zijn in zorg en welzijn (visie). Vanuit een praktijkvoorbeeld wil ik laten zien hoe zorgtechnologie burgers met een begeleidingsvraag kan ondersteunen. En hoe het vak van de professional daar uitdagender door wordt. En hoe de zorg in ons beschaafde Nederland, in de toekomst toegankelijk, van goede kwaliteit en betaalbaar blijft. Ik sluit af met wat te vertellen over nieuwe taal, over een andere kijk op zorg en welzijn, over zelfredzaamheid.

Categorie: |

Maak een account aan

Om deze inhoud te kunnen bekijken heb je een account nodig. Maak hieronder een account aan als je dat nog niet gedaan hebt of login aan de rechterkant als je al een account hebt.

Inloggen

Waarom partner worden?

Door samen met de andere partners het Kennisfestival mogelijk te maken zorg je voor het vergroten van de kennis over de kansen en mogelijkheden die technologie biedt in zorg en welzijn voor professionals als studenten. Door kennis te vergroten wordt bijgedragen aan de bewustwording, acceptatie en adoptie van technologie.

En belangrijk! Alleen partners blijven toegang houden tot het leerplatform wat na het Technologie, Zorg en Welzijn festival op 18 maart blijft bestaan. Zodat ze alle opnames van sessie terug kunnen kijken, gebruik kunnen blijven maken van andere materialen op de site en zo het platform kunnen inzetten in hun opleidings- en ontwikkeltrajecten voor studenten en zorgprofessionals.

Wil je ook partner worden om zo te helpen om kennis te vergroten en zo bij te dragen aan de bewustwording, acceptatie en adoptie van technologie? En toegang te krijgen tot het leerplatform na 18 maart? Neem even contact op met Miranda Pol om de mogelijkheden te verkennen m.pol@tza.nu