stip1
stip4

Kennisplatform over

Technologie in Zorg & welzijN

afbeelding thema congres

Innovatie van morgen in het onderwijs van nu

Weet het elektronisch patiëntendossier in 2050 al dat ik ziek ben voordat ik klachten heb? Leert de student in de toekomst de anatomie van het hart via een virtual-reality bril in plaats van in de snijzaal? Word ik straks behandeld door een robot terwijl de dokter vanuit haar huis meekijkt?

Het werk in de gezondheidszorg en de bijbehorende opleidingen en opleiders zullen er fundamenteel anders uit gaan zien door vele technologische ontwikkelingen. Technologie is niet meer weg te denken uit de
gezondheidszorg en het onderwijs. Technologisch gezien is er steeds meer mogelijk. Maar hoe behoud je de ‘human touch’? Het zijn de zorgprofessionals die samen met de patiënt verantwoordelijk zijn voor een zinvolle inzet van technologie.

Dit betekent dat we studenten vandaag de dag opleiden voor het gebruik van technologie die we nu nog niet kennen. Zij komen te werken in een omgeving vol technische snufjes. Deze ontwikkelingen betekenen dat er in sneltreinvaart ruimte komt voor nieuwe beroepen, nieuwe manieren van werken, en nieuwe manieren van opleiden.

Tijdens het NVMO congres op 18 en 19 november 2021 zullen we hierover met elkaar in gesprek gaan, tijdens workshops of ronde tafels. Ook de hoofsprekers zullen zo veel mogelijk aansluiten bij het thema ‘Innovatie van morgen in het onderwijs van nu’.

Meer informatie en aanmelden

Gekoppelde video's

Deel dit artikel

Waarom partner worden?

Door samen met de andere partners het Kennisfestival mogelijk te maken zorg je voor het vergroten van de kennis over de kansen en mogelijkheden die technologie biedt in zorg en welzijn voor professionals als studenten. Door kennis te vergroten wordt bijgedragen aan de bewustwording, acceptatie en adoptie van technologie.

En belangrijk! Alleen partners blijven toegang houden tot het leerplatform wat na het Technologie, Zorg en Welzijn festival op 18 maart blijft bestaan. Zodat ze alle opnames van sessie terug kunnen kijken, gebruik kunnen blijven maken van andere materialen op de site en zo het platform kunnen inzetten in hun opleidings- en ontwikkeltrajecten voor studenten en zorgprofessionals.

Wil je ook partner worden om zo te helpen om kennis te vergroten en zo bij te dragen aan de bewustwording, acceptatie en adoptie van technologie? En toegang te krijgen tot het leerplatform na 18 maart? Neem even contact op met Miranda Pol om de mogelijkheden te verkennen m.pol@tza.nu