stip1
stip4

Kennisplatform over

Technologie in Zorg & welzijN

Op 18 maart 2021 werd het allereerste digitale kennisfestival over technologie in zorg en welzijn  georganiseerd. Het festival levert een bijdrage aan het vergroten van de kennis, kansen en mogelijkheden die technologie biedt in Zorg en Welzijn.

Op de dag zelf hebben er meer dan 70 sprekers op het (digitale) podium gestaan in de industriële omgeving van de DRU-fabriek in Ulft. Ook zijn er online hackathons en pubquizes georganiseerd en zijn er masterclasses gegeven door indrukwekkende pioniers. Een schat aan kennis, informatie en inspiratie die nog steeds toegankelijk is. Graag geven we je enkele tips hoe je deze opnames in kunt zetten binnen jouw organisatie:

Tip 1

Attendeer medewerkers op dat al het opgenomen beeldmateriaal terug te kijken is op de website. Vragen en antwoorden rond een account en inloggen vind je hier.

Tip 2

Voeg de opnames toe aan jouw eigen e-learning omgeving. Zo kan iedereen op elk gewenst moment opnames bekijken die de interesse wekken in  vertrouwde omgeving. Mocht je hier interesse in hebben, neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Tip 3

Selecteer met je team een aantal sprekers/onderwerpen die voor jullie relevant zijn. Spreek vervolgens met elkaar een uiterlijke datum af wanneer de opnames bekeken moeten zijn en ga vervolgens hierover met elkaar in gesprek tijdens een teamoverleg.

Tip 4

Bied de opnames aan als verrijkingsmateriaal tijdens eigen trainingen of ter voorbereiding op een training/lesdag.

 

Bonustips

√ Creëer een deadline: Iedere individuele deelnemer kan op zijn of haar eigen moment de opname bekijken. En net als met een goed nieuw managementboek, het vraagt wel even discipline om daadwerkelijk te starten. Wat goed werkt is de deadline kopppelen aan een bepaalde datum waarop je team of collega’s de bekeken opname samen gaan bespreken. Dat motiveert om de opname daadwerkelijk voor die datum bekeken te hebben.

√ Bespreek de opname na binnen je team of met collega’s.

Het heeft meerwaarde om samen de inhoud van de opname te bespreken en direct te koppelen aan de dagelijkse praktijk binnen jouw organisatie of team. Zo breng je de opname tot leven.

√ Stel zelf een serie van opnames samen voor je organisatie of team. Door de hoeveelheid aan opnames is er voor iedere organisatie zeker een mooie serie te maken die past bij jullie ontwikkeling en wensen.

 

Er zijn vast nog veel meer creatieve ideeën te bedenken hoe je de opnames binnen je eigen organisatie in kunt zetten. We vinden het leuk om van je horen hoe jij de opnames hebt ingezet binnen jouw organisatie.

Heb je nog specifieke wensen of vragen? Neem dan contact met ons op!

 

 

Gekoppelde video's

Deel dit artikel

Waarom partner worden?

Door samen met de andere partners het Kennisfestival mogelijk te maken zorg je voor het vergroten van de kennis over de kansen en mogelijkheden die technologie biedt in zorg en welzijn voor professionals als studenten. Door kennis te vergroten wordt bijgedragen aan de bewustwording, acceptatie en adoptie van technologie.

En belangrijk! Alleen partners blijven toegang houden tot het leerplatform wat na het Technologie, Zorg en Welzijn festival op 18 maart blijft bestaan. Zodat ze alle opnames van sessie terug kunnen kijken, gebruik kunnen blijven maken van andere materialen op de site en zo het platform kunnen inzetten in hun opleidings- en ontwikkeltrajecten voor studenten en zorgprofessionals.

Wil je ook partner worden om zo te helpen om kennis te vergroten en zo bij te dragen aan de bewustwording, acceptatie en adoptie van technologie? En toegang te krijgen tot het leerplatform na 18 maart? Neem even contact op met Miranda Pol om de mogelijkheden te verkennen m.pol@tza.nu