Handige Websites
De appstores van Apple en Google bevatten duizenden apps die zich richten op de mentale gezondheid van mensen. Tussen al die apps een geschikte vinden is behoorlijk lastig.
De ggz-appwijzer helpt je deze zoektocht te vergemakkelijken. We geven je informatie over de kwaliteit en functionaliteit van ggz-gerelateerde apps.
Op verschillende verpleeghuislocaties wordt ervaring opgedaan met de inzet van zorgtechnologie als kwaliteitsbevorderende interventie. Verpleeghuizen zien de inzet van nieuwe technologie steeds meer als interventie om de kwaliteit van zorg en de kwaliteit van leven te verbeteren. Wanneer leidt de inzet van zorgtechnologie nu tot resultaat waar de bewoner blij van wordt? Wat vraagt de inzet van technologie van de organisatie, de zorgprofessionals, mantelzorgers? Lees hoe technologische toepassingen bijdragen aan kwaliteitsverbetering van verpleeghuiszorg.
De zorg verdient goede innovaties. Een voorwaarde daarvoor is dat verschillende partijen elkaar weten te vinden. Zorginnovatie.nl biedt hiervoor een platform. Hier kun je uitgewerkte ideeën delen en samenwerken met anderen. Co-creatie vergroot je bereik en je kans op succes. Op deze websites vindt je innovaties in diverse stadia van ontwikkeling: concept, ontwikkeling, testen, pilot, implementatie, opschaling
De coronacrisis vraagt om aanvullende manieren van communicatie, en wel nu. We zijn daarom op zoek naar concrete toepassingen van digitale communicatie tussen zorg en patiënt, die nu al werken en die ‘plug & play’ (eenvoudig en snel) te gebruiken zijn in en om de zorg. we bundelen de voorbeelden op ICT&health, zodat andere er hun voordeel mee kunnen doen. Juist nu hebben we behoefte aan goede en reeds werkzame voorbeelden van digitaal contact, zoals beeldbellen, communicatieplatforms etc. Het gaat om communicatie tussen professionals en burgers/patiënten en tussen professionals onderling.
Voor mensen met dementie en hun mantelzorgers zijn veel hulpmiddelen beschikbaar die kunnen helpen om zelfstandig thuis te (blijven) wonen. Het blijkt echter lastig om te weten welke ondersteuning in welke situatie het beste past. Met deze keuzehulp website kun je een persoon overzicht maken van bestaande producten en diensten die bij uw situatie passen. De keuzehulp is geen website. Het doel is gebruikers te ondersteunen in het herkennen en benoemen van uitdagingen in het dagelijks leven met dementie. Per gevonden oplossing worden algemene aanschaf- en vergoedingsmogelijkheden getoond zodat u zelf kunt besluiten tot eventuele aanschaf.
De digitale zorggids is een initiatief van Patiëntenfederatie Nederland. De website geeft informatie over digitale zorg en geeft praktische tips. Je vindt hier nuttige informatie over privacy en veiligheid rondom digitale zorgdiensten. Je leest hier het laatste nieuws over de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale zorg.
Samen met andere eHealth enthousiastelingen van Evan, Icare, Icare JGZ, GGZ Drenthe, De Trans, ZG Meander, ZCN, Ledenvereniging en SSC Espria kun je je op deze site laten onderdompelen in wat er binnen Espria allemaal op het gebied van eHealth gebied gebeurt én een kijkje in de toekomst nemen.
Vind jij eHealth ook zo’n abstract en diffuus begrip? Heb je geen overzicht meer in alle technologische ontwikkelingen binnen de zorg? Heb je vragen over de inzetbaarheid binnen jouw zorgsetting, bij de cliënt thuis? Bij jou thuis? Ontdekt de tools en lees meer over zorgtechnologie op deze website.
De coalitie Digivaardig in de zorg zet zich al jaren in voor het verbeteren van digitale vaardigheden. In de coalitie werken tientallen partijken samen, daarbij ondersteund door ECP | Platform voor de InformatieSamenleving.